News, آموزشی

TD-LTE ایرانسل، واقعیت یا تبلیغات دروغ؟!

TD-LTE ایرانسل، واقعیت یا تبلیغات دروغ؟!

سلام بر همراهان همیشگی پست های آموزشی و فناوری وبسایت رسمی IDH. در مقاله TDLTE ایرانسل، واقعیت یا تبلیغات دروغ؟!  قصد داریم به نقد و بررسی اینترنت TD-LTE و معرفی واقعی تر آن به شما عزیزان بپردازیم!

با پررنگ تر شدن نقش اینترنت در زندگی امروز بشر، شرکت‌های فراوانی به دنبال فناوری‌های جدید برای ارائه خدمات اینترنتی به کاربران خانگی و سازمانی هستند.

هر روز دستگاه‌های مختلفی مثل کامپیوتر، لپ‌تاپ، انواع مودم، تبلت‌، گوشی موبایل و… منطبق با فناوری‌های جدید وارد بازار می‌شود که سرعت و پایداری بالای خدمات اینترنت برای انجام اموری مانند مشاهده فیلم آنلاین، دانلود فایل‌های مختلف، بازی آنلاین، باز کردن سریع و آسان صفحات اینترنت، کار با شبکه‌های اجتماعی و… را طلب می‌کند.

اینترنت tdlte ایرانسل

اخیراً برخی اپراتورهای تلفن همراه با شعار دسترسی به سرعت‌ بالاتر و به منظور جذب بازار مصرف اینترنت، به ارائه فناوری TD-LTE به مشترکان خود پرداخته‌اند.

اول بیایید ببینیم فناوری TDLTE اصلاً چیست و چطور کار می‌کند.

فناوری TDLTE چیست؟

TDLTE که نام درست‌تر آن TDD-LTE است، مخفف Time Division Duplexing – Long Term Evolution.

درواقع تی دی ال تی ای یکی از استاندارد‌های مخابراتی سیار است که ارسال و دریافت را براساس بخش‌بندی زمان انجام می‌دهد.

در این فناوری، دریافت و ارسال به جای تقسیم پهنای فرکانسی، روی یک پهنای باند فرکانسی و در بازه‌های زمانی مختلف انجام می‌شود و به همین دلیل سرعت ارسال و دریافت دیتا افزایش می‌یابد.

این استاندارد که در رده‌بندی نسل چهارم ارتباطات سیار یا موبایل قرار دارد، قادر به ارسال و دریافت اطلاعات با سرعت ۱۵۰ مگابیت است.

ویژگی‌های TDLTE

برخی از ویژگی‌های فناوری TDLTE به شرح زیر است:

۱- اختصاص پهنای باند کنترل شده به لینک دانلود و آپلود:

در این تکنولوژی، امکان تغییر در پهنای باند آپلود و دانلود وجود دارد.

بدین صورت که در مواقعی که میزان دانلود یا آپلود از یک سایت بالا می‌رود، می‌توان با اختصاص پهنای باند بیشتر به آن، از افت سرعت و کیفیت اینترنت جلوگیری کرد.

این در حالی است که در اینترنت‌های ۳G و ۴G این امکان وجود ندارد و اگر پهنای باند آپلود خالی بماند، بازهم نمی‌توان از ظرفیت آن برای دانلود استفاده کرد.

۲- پایداری شبکه:

اساس کار شبکه TD-LTE، ایجاد ارتباط بی‌سیم است، بدین معنا که می‌توان سرعت بالا و تأخیر کم را برای کاربر تضمین کرد.

نقطه قوت این فناوری این است که تأخیر در آن از یک حد مشخص بالاتر نمی‌رود.

۳- امکان افزایش تعداد و تجمیع حامل‌ها:

شبکه TD-LTE قادر است به منظور جلوگیری از افت کیفیت در زمان شلوغی سایت‌ها، به‌طور همزمان از چند حامل (Carrier) در یک سلول استفاده کند.

بدین طریق که با مشغول شدن ۷۰ درصد منابع موجود در هر سلول، حامل‌های دوم، سوم یا چهارم فعال خواهند شد تا توازن بار شبکه حفظ شود.

همچنین این فناوری، کانال‌های فرکانسی مختلف را با هم تجمیع می‌کند و با بالاتر رفتن پهنای باند فرکانسی، باعث افزایش سرعت دانلود می‌شود.

هم اکنون بخوانید: همه چیز درباره تجمیع فرکانس

۴- امکان استفاده از فناوری‌های آنتن‌های هوشمند:

با توجه به محدودیت منابع فرکانسی، استفاده از فناوری‌های جدید ازجمله آنتن‌های هوشمند برای افزایش سرعت اینترنت در دستورکار شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت در دنیا قرار گرفته است.

۵- عدم نیاز به زیرساخت مخابراتی:

فناوری TD-LTE برخلاف اینترنت‌های سیمی (ADSL، فیبر نوری و…) به فیبر، مرکز مخابراتی و پورت خالی نیاز ندارد.

برای راه اندازی این سرویس، یک مودم و یک سیم‌کارت دیتا نیاز است (سیم‌کارت دیتا قابلیت برقراری مکالمه ندارد).

البته مودم نیز باید هماهنگ با بازه فرکانسی باشد که اپراتور ارائه‌دهنده TD-LTE در آن بازه کار می‌کند.

TD-LTE در ایران

اینترنت TD-LTE اولین بار مرداد ۱۳۹۵ در شهر مشهد راه‌اندازی شد و امروز ۱۵۰ شهر ایران را تحت پوشش دارد.

در ایران شرکت‌های ایرانسل، مبین نت، شرکت فرابرد داده‌های ایرانیان (زی‌تل)، آسیاتک، شرکت خدمات ارتباطی ۱و۰ ، شاتل و مبنا (مبناتلکام) این سرویس را ارائه کرده و ادعا می‌کنند سرویس‌های اینترنت TD-LTE موجود در ایران قادر است ارسال و دریافت اطلاعات را با سرعت ۴۰Mbps انجام دهد که البته این سرعت به مکان و تعداد دستگاه‌های استفاده کننده در منطقه شما بستگی دارد.

مودم‌های قابل استفاده برای سرویس TD-LTE توسط اپراتورها به صورت انحصاری عرضه می‌شود و کاربران نمی‌توانند از یک مودم برای سرویس اپراتور دیگری استفاده کنند.

اسراری در مورد TD-LTE در ایران

برخلاف تصور عامه که فکر می‌کنند TD-LTE همان ۴G یا ۴٫۵G بوده و روی موبایل قابل استفاده است، باید بگوییم این دو نوع اینترنت درواقع از یک نسل هستند اما با دو فناوری متفاوت.

اینترنت ۴G و ۴٫۵G برای استفاده روی موبایل است؛ ولی TD-LTE اگرچه بی‌سیم است؛ اما در مکان‌های ثابت قابل استفاده است.

به همین دلیل نمی‌توان این دو را به جای یکدیگر استفاده کرد.

اصلاً سیم‌کارت TDLTE روی گوشی موبایل کار نمی‌کند در حالی که سیم‌کارت ۴G یا ۴٫۵G روی گوشی‌های موبایل نصب می‌شود و امکان برقراری مکالمه و ارسال پیامک دارد.

برای استفاده از اینترنت TD-LTE سیم‌کارت مخصوص نیاز است که البته این سیم‌کارت قابلیت مکالمه و ارسال پیامک ندارد و فقط روی مودم‌های TD-LTE نصب شده است.

شرکت‌های ایرانی ارائه کننده اینترنت TD-LTE بسته‌ها و طرح‌های تشویقی کمتری در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

بسته‌های ارائه شده این نوع اینترنت TD-LTE معمولاً با حجم بالا و مدت طولانی (شش‌ماهه و یک‌ساله) است که برای کاربران پرمصرف یا کاربران سازمانی مناسب‌ است و برای کاربران خانگی بصرفه نیست.

TD-LTE نه چندان محبوب

بررسی سایت‌های داخلی مختلف نشان می‌دهد کاربران رضایت چندانی از این فناوری ندارند و اینترنت TDLTE انبوهی از شکایت‌ها و اعتراض‌ها را به همراه داشته است.

دلایل اصلی نارضایتی کاربران از اینترنت TD-LTE به موارد متنوعی برمی گردد که چند مورد از آن را با هم مرور می‌کنیم:

اصلی ترین مشکل اینترنت TD-LTE روی تمام اپراتورها، مناطق پوشش‌دهی است.

هنوز تمامی استان‌ها و شهرها زیر پوشش کامل آن قرار ندارند و حتی در تهران نیز مناطق زیادی – حتی در مرکز شهر – آنتن‌دهی قابل قبولی ندارند.

سرعت پایین اینترنت TD-LTE در ایران دلایل زیادی ازجمله عدم توسعه کامل شبکه تحت پوشش سراسری، ضعیف بودن کیفیت خدمات اپراتور مخابراتی، وجود نویز یا تداخل فرکانس‌ها در هوا و… دارد.

اگرچه اکثر کاربران به دلیل سرعت پایین ADSL به اینترنت TD-LTE روی آوردند اما با سرعتی پایین تر از سرعت اینترنت ADSL و حتی قطعی TD-LTE مواجه هستند.

پشتیبانی نامناسب شرکت‌ها و اپراتورهای داخلی از کاربران اینترنت TDLTE و عدم پاسخگویی آنها پس از فروش مودم و سرویس اینترنت، یک دلیل نارضایتی دیگر است.

ارائه مودم‌های انحصاری و ضعیف توسط اپراتوهای ایرانی، مشکل بعدی است.

همه اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت TDLTE در ایران، مودم‌های شرکت خود را به کاربران می‌فروشند و امکان استفاده از مودم‌های دیگر برای کاربران وجود ندارد.

برخی از این مودم‌ها تنظیمات و قابلیت‌های محدودی دارند و حتی برخی از امکانات آن‌ها در ایران پشتیبانی نمی‌شود.

در فروم‌ها و انجمن‌هایی که در برخی از سایت‌ها درخصوص مودم‌های TD-LTE راه افتاده، اعتراض‌های متفاوتی را شاهد هستیم؛ مواردی ازجمله:

  • نبود تنظیمات و امکانات نرم‌افزاری در پنل مودم‌ها
  • عدم امکان تجمیع فرکانس‌ها
  • محدود بودن تنظیمات وای‌فای
  • عدم وجود آنتن‌ خارجی در مودم‌ها

و … .

همانطور که در بالا هم اشاره شد؛ اپراتورهای ایرانی بسته‌ها و طرح‌های متنوعی برای این نوع اینترنت ارائه نمی کنند.

TDLTE، افسانه یا واقعیت؟!

حالا و پس از مطالعه مطالب بالا، بیایید ببینیم آیا ادعای شرکت‌های ایرانی ارائه دهنده اینترنت TDLTE صحت دارد؟ و آیا اساساً ارائه چنین سرویسی امکان‌پذیر است؟

یکی از وعده‌های اپراتورهایی مثل ایرانسل و مبین نت، اینترنت TD-LTE با سرعت‌ بالای ۴۰ تا ۵۰ مگابیت است که البته باید گفت این سرعت‌ها هرگز در عمل محقق نشد.

ایرانسل ادعای سرعت ۷۰ مگابیت بر ثانیه دارد و کاربران در نمایشگاه‌های فناوری و مراکز ارائه مودم‌های TD-LTE، سرعت‌های ۴۰ و ۵۰ مگابیت را شاهد هستند ولی با خریداری و نصب این مودم‌ها در منزل یا محل کار، سرعت‌ روز حداکثر ۱۵-۱۰ مگابیت قفل می‌شود.

کلام آخر

سرعت اینترنت ۴G بیشتر از TDLTE است.

عملاً دستیابی به سرعت‌های بالا با این فناوری میسر نیست و مشکلاتی ازجمله آنتن‌دهی و پوشش‌دهی ضعیف، محدود بودن مناطق پوشش‌دهی TD-LTE و نوع مودم‌ها باعث پایین آمدن سرعت‌ TD-LTE در مقایسه با ۴G خواهد شد.

جالب است بدانید امروزه بزرگ‌ترین چالش کاربران TDLTE، محدود بودن مناطق پوشش‌دهی این اینترنت TD-LTE است.

اخیراً هم که معاون امور رادیویی رگولاتوری، از اتمام اعتبار پروانه‌های TD-LTE تا پایان سال جاری خبر داد و گفت:

مجوز فعالیت اپراتورهای TDLTE تا پایان سال تمام می‌شود و تصمیم‌گیری برای واگذاری بهینه‌ این باند فرکانسی، به‌صورت جدی در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در دست بررسی است.


دیگر پست های آموزشی و اخبار دنیای فناوری را نیز از دست ندهید.

راستی! شما میتوانید در بخش دیدگاه ها موضوعات مورد علاقه خود را برای مقالات بعدی که به صورت اختصاصی توسط تیم وبسایت رسمی IDH تهیه میشوند با ما در میان بگذارید.

امیدواریم از این مقاله راهنمای خرید مودم که در خصوص نقد و بررسی شبکه TDLTE بود استفاده و لذت برده باشید.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهی در مورد “TD-LTE ایرانسل، واقعیت یا تبلیغات دروغ؟!

  1. امین گفت:

    من از اپراتور ایرانسل استفاده می‌کنم. مودم سرویس td-lte همراه با اینترنت یک ساله به قیمت گزافی در نمایندگیها فروخته می‌شود که این روش قیمت گذاری جای سوال دارد. در مورد پوشش شبکه اگر مودم در کنار پنجره گذاشته بشود پوشش کامل دارد ولی داخل سالن ممکن است آنتن ندهد. مشکل این سرویس مکانیابی مناسب برای مودم است. در مورد امکان نصب آنتن خارجی برای مودم هواوی ایرانسل که قابلیت آنرا دارد به پشتیبانی ایرانسل زنگ زدم و در جواب گفتند هیچ دستور العملی برای راه اندازی آنتن خارجی به ما داده نشده. پیدا کردن آنتن اکسترنال که در باند فرکانسی ۳.۵ گیگاهرتز کار کند نیز کار آسانی نیست. و اما در مورد سرعت اینترنت که در مقاله به درستی حدود ۱۶ مگابیت اشاره شده باید عرض کنم که این عدد ظاهرا مربوط به زمانهای پیک ترافیک شبکه است. در حالت کم باری سرعت ادعایی ۵۰ مگابیت در دسترس است. اپراتور هم هیچ سرعت تضمینی یا سطح کیفیت سرویس خاصی را تعهد نکرده است. برای من که با اینترنت کلنگی ADSL سالها زجر می‌کشیدم و مرتب قطعی داشتم سرعت ۱۶ مگ رویایی دست نیافتنی بود. متاسفانه وضعیت شبکه کابلی مخابرات در منطقه ما افتضاح است و حتی سرویس فیبر نوری هم ندارند. اگر هم می‌داشتند از شرکت مخابرات نمی‌توان انتظار پشتیبانی به موقع یا خدمات مناسب داشت. به همین جهت تنها انتخاب ما برای اینترنت سرعت بالا همین سرویس ایرانسل است.

    1. Admin گفت:

      سلام دوست عزیز؛
      ممنون از اشتراگ گذاری دیدگاهتان.
      البته این مقایسه مربوط به tdlte و ADSL نیست و تمرکز آن بر مودم های سیمکارت خور به خصوص نسل ۴٫۵ است.

  2. sasha paydar گفت:

    من اینترنتTd.lte استفاده میکنم خیلی هم از راضی هستم سرعتش هم نسبت به Adsl بهتره
    با اینکه در یکی از شهرستان های کوچک و محروم زندگی میکنم ولی آنتن دهی و پوشش Td.lte راضی کننده است
    اون دوستی که میگه نیم ساعت طول میکشه تا یه عکس باز بشه دوست عزیز احتمالا اینترنت شما ۰G هستش نه Td.lte

  3. حمید گفت:

    سلام من اینترنت تی دل اتی ایرانسل خریدم اوایل اصلا انتن نمیداد حالا هم که پنج تا خانه هاش پر اینترنتش سرعتش از اون موقع کمتر اینترنت دیال اپ یادتون باشه این سرعتش از اون هم‌کمتر یک عکس نیم ساعت طول میکشه باز کنه خریدن این مودم ایرلنسل تی دل اتی مثل این که پولتان را بریزید تو سطل اشغال وافعا بدرد نخور

  4. فرزاد گفت:

    سلام
    من مدم مدل ۸۳۷۲ شما را خریدم ولی سیم کارت ایرانسل tilt میذارم جواب نمیده ولی رایتل خوبه چرا؟

    1. idhco گفت:

      سلام دوست گرامی؛
      به علت مشکلاتی که سیستم tdlte دارد، هیچ یک از مودم های عرضه شده توسط شرکت IDH، این سیستم را پشتیبانی نمیکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *