با رونق گرفتن بازار ارز دیجیتال، بسیاری از افراد به دنبال تجهیزات کارآمدی هستند که با استفاده از آنها ارزهای دیجیتال خود را مدیریت کنند. یکی از این تجهیزات، کیف پول های سخت افزاری است. کیف پول سخت افزاری یا همان wallet در واقع مخزن نگهداری، برنامه ریزی و تبادل ارزهای دیجیتال است.
در مقاله Ledger Nano S، یک گاو صندوق همراه قصد داریم این کیف پول که یکی از امنترین، محبوبترین و توصیه شدهترین کیف پول های ارز دیجیتال است را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
برای خواندن پست های آموزشی و فناوری کلیک کنید.
کیف پول Ledger Nano S با ظاهری شبیه یک فلش مموری، به شما امکان می دهد ارزهای دیجیتال خود را ذخیره کنید و ارزهای رمزنگاری شده مختلف را نیز ارسال و دریافت کنید. این کیف پول مزایای زیادی از قبیل امنیت بسیار بالا (دریافت تأییدیه از سازمان امنیت سایبری فرانسه)، مقاومت بالا در برابر آسیب های فیزیکی (روکش دستگاه از جنس فولاد ضدزنگ)، قیمت مقرون به صرفه (۵۹ دلار در بازار جهانی و حدود ۲ میلیون تومان در ایران)، پشتیبانی از بیش از ۱۵۰۰ ارز و توکن، اندازه کوچک و سبک (وزن حدود ۱۶ گرم)، سازگاری با اکثر کامپیوترها، لپ تاپ ها و تبلت ها، کارکرد ساده و… دارد.
جالب است بدانید شرکت Ledger اولین کیف پول سخت افزاری Ledger Nano S را در سال ۲۰۱۶ تولید کرد. به گفته این شرکت، تا به امروز بیش از سه میلیون کیف پول سخت افزاری در ۱۹۰ کشور فروخته شده و تقریباً ۱۵ درصد از کل دارایی های ارزهای دیجیتال را در سطح جهان تضمین می کند. و این موفقیت بزرگی برای این شرکت به حساب می آید.
Ledger Nano S چیست؟
قبل از هر چیز باید بدانید که Ledger Nano S، این گاو صندوق همراه ،یک کیف پول سخت افزاری است که در مقایسه با کیف پول نرم افزاری مزیت های بسیاری دارد. اکثراً ارزهای رمزنگاری شده را در کیف پول نرم افزاری ذخیره می کنند که از طریق کامپیوتر و لپ تاپ یا دستگاه همراه قابل دانلود شدن است. اگرچه کیف پول های نرم افزاری کارکرد راحتی برای ارسال ارز به دیگران دارد و رایگان نیز هست، اما در معرض هک شدن قرار دارد.
این در حالی است که کیف پول های سخت افزاری مانند Nano Ledger S از امنیت بسیار بالاتری برخوردارند چرا که کلیدهای خصوصی و ارزهای رمزپایه روی یک دستگاه سخت افزاری و فیزیکی نگهداری می شود که دسترسی دیگران به آن غیرممکن است.
اگر یک هکر بخواهد ارزهای رمزنگاری شده در کیف پول سخت افزاری شما را بدزدد، علاوه بر اینکه باید خود دستگاه را بدزدد، باید پین کد شما را نیز بداند.
به این دلایل، کیف پول سخت افزاری از امنیت بسیار بالاتری برخوردار است چون کیف پول های نرم افزاری از طریق انواع بدافزار، ویروس یا یک ثبت کننده کلید قابل هک هستند اما در کیف پول های سخت افزاری آنچه هکرها نیاز دارند، دسترسی به کلیدهای خصوصی کیف پول است که البته چون کیف پول در همه حال – به جز هنگام ارسال وجه – آفلاین است، هیچ کس نمی تواند از طریق اتصال به اینترنت به آن دسترسی یابد.
همانطور که می دانید، در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ ارز دیجیتال مختلف در دسترس است که بنا بر اعلام وب سایت رسمی لجر؛ Ledger Nano S که یک کیف پول چند ارزی است، میتواند از ۲۶ ارز و بیش از ۱۵۰۰ توکن پشتیبانی کند. مهمترین این ارزها عبارتند از: Bitcoin ، Ethereum ، Ripple ، Litecoin ، Bitcoin Cash ، Ubiq ، Hcash ، Stratis و…
راه اندازی و استفاده از Ledger Nano S
برای استفاده از این کیف پول، ابتدا باید برنامه Ledger Live را بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ خود نصب کنید. Ledger Live نرم افزاری است که به شما امکان میدهد ارزهای دیجیتال خود را مدیریت کنید و نرم افزار نصب شده بر روی کیف پول تان را آپدیت کنید. بعد از نصب این نرم افزار، باید از طریق کابل USB و اتصال کیف پول به کامپیوتر، پین کد خود را وارد کنید و سپس یک عبارت بازیابی ۲۴ حرفی برای آن تعریف کنید تا کیف پول شما آماده استفاده شود.
به یاد داشته باشید که این عبارت ۲۴ کاراکتری، مهمترین دارایی شماست چرا که بدون داشتن عبارت بازیابی، امکان ریکاوری کیف پول Ledger Nano S وجود ندارد و عملاً ارزهای شما از دست می رود.
گم شدن عبارت بازیابی
اگر عبارت بازیابی کیف پول Ledger Nano S را گم کردید، سریعاً رمز ارزهای خود را به یک حساب موقت دیگر (مانند صرافی یا یک کیف پول سخت افزاری یا نرم افزاری دیگر) ارسال کنید. سپس سه بار رمز عبور را اشتباه وارد کنید تا کیف پول Ledger Nano S ریست شده و به تنظیمات کارخانه برگردد. حالا دوباره یک کیف پول جدید بسازید و در پایان ارزهایتان را از حساب موقت به کیف پول جدید منتقل کنید.
فراموشی پینکد
بعد از سه بار وارد کردن اشتباه پین کد، کیف پول Ledger Nano S به تنظیمات کارخانه بازگشته و کلیدهای خصوصی را از محل ذخیره امن خود پاک میکند. پس از ریست شدن، کیف پول را با استفاده از عبارت بازیابی خود ریکاوری کنید. سپس یک پین کد جدید انتخاب کنید.
به یاد داشته باشید پین کد جدید خود را در جایی یادداشت کنید و به همراه عبارت بازیابی، در جای امنی نگهداری کنید تا دوباره با این مشکل مواجه نشوید.
دریافت و ارسال ارز با Ledger Nano S
برای دریافت ارز باید با ایجاد یک آدرس دریافت در برنامه Ledger Live ، داراییهای رمزنگاری شده را در حسابهای مدیریت شده توسط دستگاه Ledger Nano S خود دریافت کنید.
برای ارسال ارز میتوانید داراییهای رمزنگاری شده را از طریق آدرسهای تحت کنترل Ledger Nano S خود با برنامه Ledger Live به آدرس گیرنده ارسال کنید.
Ledger Nano S با گوشی های تلفن هوشمند اندروید ۷ به بالا سازگار است. همچنین لازم است بدانید کیف پول Ledger Nano S از طریق OTG به کامپیوتر یا تلفن هوشمند متصل می شود.
***
در پایان لازم به ذکر است محصول دیگر شرکت Ledger در زمینه کیف پول سخت افزاری، ledger Nano x است که در مقایسه با مدل S که توضیحات آن را خواندید، سنگینتر (وزن حدود۳۴ گرم) و بزرگتر است. همچنین در مدل X قابلیت انجام تراکنش ها به صورت آنلاین و از طریق بلوتوث نیز امکان پذیر است. یعنی با این مدل، می توانید با نرم افزار Ledger Live روی موبایل و کامپیوتر تراکنش داشته باشید و نیازی به USB نیست. همچنین مدل X از فضای ذخیره بیشتری نسبت به مدل S برخوردار است و قیمت بالاتری (۱۱۹ دلار) هم دارد.
برگرفته از مقاله Ledger Nano s از وبسایت https://www.laptopmag.com