سلام بر همراهان همیشگی پست های آموزشی و فناوری وبسایت رسمی IDH. در این مقاله قصد داریم با پلتفرم HMS هواوی آشنا شویم.
با آغاز تحریمهای آمریکا علیه شرکت هوآوی و تبعیت گوگل از این تحریمها و متوقف کردن همکاری خود با هوآوی، این شرکت دیگر قادر به استفاده از سرویسها و نرم افزارهای گوگل نیست.
با این اتفاق، گمانه زنیهایی درباره عدم دسترسی گوشیهای هوآوی به سیستم عامل اندروید بر سر زبانها افتاد چرا که اندروید به گوگل تعلق دارد.
در این میان اما با توجه به اینکه اندروید یک پروژه «متن باز» است و به صورت رایگان در اختیار همگان قرار دارد، هوآوی همچنان می تواند سیستم عامل اندروید را همراه گوشیهای خود عرضه کند.
از آن پس، تمامی گوشیهای جدید تولید هوآوی، یک وجه مشترک دارند و آن بهره مندی از سرویسهای موبایل هواوی (HMS) است که جایگزین سرویسهای موبایل گوگل (GMS) شده است.
HMS چیست؟
HMS یک پلتفرم ارائه شده توسط شرکت هوآوی است که به عنوان جایگزین GMS مطرح می شود.
(HMS (HUAWEI Mobile Services در حقیقت سرویسهای موبایل هوآوی است که مجموعه کاملی از اپلیکیشن و سرویسهاست.
HMS توسط هواوی طراحی و اجرا شده و به صورت اختصاصی و تنها برای گوشیهای هوشمند این شرکت توسعه داده شد.
پلتفرم HMS از دو بخش تشکیل شده است:
- بخش مربوط به کاربران (App Gallery): برای استفاده مستقیم کاربران.
- بخش مربوط به توسعهدهندگان (HMS Core): برای استفاده توسعهدهندگان اپلیکیشنها.
تمام گوشیهای جدید هوآوی مانند سری P40 (شامل P40 ، P40 پرو و P40 پرو پلاس) همراه با سرویسهای موبایل هوآوی (HMS) به بازار عرضه خواهند شد.
سرویسهای اصلی HMS عبارتند از:
- Huawei ID
- account kit
- Game service
- Huawei Mobile Cloud
- Huawei AppGallery
- Huawei Browser
- Huawei Assistant
- Huawei Themes
- Huawei Reader
- Huawei Music
- Huawei Video
Huawei ID: اصلیترین و مهمترین پیشنیاز استفاده از HMS، داشتن Huawei ID است؛ یک شناسه کاربری که به کاربران امکان اعمال تنظیمات شخصی روی دستگاه خود را می دهد.
کاربران با دارا بودن Huawei ID، قادر خواهند بود برخی از اطلاعات شخصی خود مانند اطلاعات تماس، پیامها، کلمههای عبور و… را ذخیره کنند تا بتوانند از آنها در گوشیهای دیگر این کمپانی استفاده کنند.
خبر خوب این است که کاربران ایرانی به راحتی می توانند با IP ایران اقدام به ساخت Huawei ID کنند و از قابلیتهای آن بهره ببرند.
account kit: به کاربران هوآوی اجازه میدهد با حساب کاربری خود در اپلیکیشنها لاگین شوند و مجبور به طی مراحل خستهکننده ثبتنام در سایتهای مختلف نباشند. این سرویس از ۷۹ زبان پشتیبانی می کند. (معادل گوگل Sign-In)
Game service: امکاناتی برای کاربران فراهم می کند تا به حساب خود وارد شده و دستاوردها و رتبه خود در بازیها را مشاهده کنند. (معادل Google Play Games)
Huawei Mobile Cloud: بستر امن «فضای ابری هوآوی» وظیفه ذخیره اطلاعاتی مانند تصاویر، ویدیوها، یادداشتها، لیست مخاطبین و… را برعهده دارد.
فضای ذخیرهسازی رایگانی که در اختیار هر کاربر HMS قرار میگیرد، ۵ گیگابایت است که البته با پرداخت مبلغ جداگانه می توان آن را تا ۲ ترابایت افزایش داد.
Huawei AppGallery: هوآوی ادعا می کند حدود یک میلیارد دلار برای تولید و توسعه اپلیکیشنهای این فروشگاه که یکی از مهمترین بخشهای HMS است، سرمایهگذاری کرده است.
در حال حاضر اپلیکیشنهای موجود در این محیط در ۱۸ دسته بندی مختلف قرار گرفتهاند.
AppGallery در واقع مجموعه کاملی از اپلیکیشنها و سرویسهای مورد نیاز کاربران است که با دارا بودن قابلیت Quick Apps، به کاربران امکان میدهد اپلیکیشنهای مورد نظر خود را بدون اینکه نصب کنند، با مصرف میزان کمتری حافظه، اجرا کنند.
Huawei Browser: همانطور که از نام آن پیداست، یک مرورگر وب است که ویژگیهایی از جمله مشاهده صفحات اینترنت با سرعت بالا، امکان جستجوی آسان، نمایش در شب، نمایش مطابق با محیط دسکتاپی، امنیت بالا و… را داراست.
Huawei Assistant: این دستیار دیجیتالی هوآوی، جستجوی آسان و دسترسی سریع را فراهم می کند که کاربران با استفاده از آن و از طریق فرمانهای صوتی، می توانند کارهای مختلفی با گوشی هوشمند خود انجام دهند.
Huawei Themes: این اپلیکیشن طراحیهای رنگارنگ و متنوعی در اختیار کاربران قرار میدهد که با استفاده از آن می توانند به سلیقه خود تغییراتی در محیط گوشی ایجاد کنند.
تنوع بالایی از لاک اسکرین (Lock Screen)، آیکون (Icon) و تم (Theme)، تجربه ای متفاوت را در اختیار کاربران قرار می دهد.
Huawei Reader: این سرویس در واقع کتابخانه آنلاین هوآوی است که بیش از یک میلیون کتاب باکیفیت را در دسته بندیهای مختلف در اختیار کاربران قرار می دهد.
Huawei Music: این سرویس، موسیقیهای با کیفیت بالا را به کاربران ارائه می کند. میلیونها فایل صوتی، لیست آهنگهای محبوب، کانالهای ارائه کتابهای صوتی و… از جمله ویژگیهای این سرویس است.
Huawei Video: این سرویس ویدیویی، محتواهای ویدئویی با کیفیت را در اختیار کاربران قرار می دهد.
نظر شما را به چند نکته جالب در مورد فروشگاه نرمافزاری هواوی با عنوان Huawei AppGallery جلب میکنیم:
این فروشگاه مجازی که مجموعه بزرگی از اپلیکیشنها و سرویسها را برای کاربران فراهم کرده، از امنیت کافی برای دانلود و استفاده از اپلیکیشنهای مختلف برخوردار است.
Huawei AppGallery به دلیل برخورداری از تأییدیههای امنیتی بین المللی، امنیت حریم خصوصی کاربران را تضمین می کند.
Huawei AppGallery که در کنار App Store و Google Play Store از برترین پلتفرمها برای دانلود اپلیکیشن و بازی از طریق دستگاههای الکترونیکی همراه محسوب می شود، قابلیتهایی از جمله امکان نظارت والدین بر فرزندان، امکان مشاهده اپلیکیشنها بر اساس موقعیت مکانی، امکان مشاهده اپلیکیشنها بر اساس سبک زندگی کاربر و… را داراست.
همچنین امکان یکپارچهسازی استفاده از گوشیها، تبلتها، تلویزیونهای هوشمند، دستگاههای الکترونیکی پوشیدنی، گجتهای واقعیت مجازی و… نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
سرویسهای HMS Core
در ادامه، به ارائه توضیحی مختصر در خصوص برخی سرویسهای HMS Core که بخش مربوط به توسعه دهندگان است، خواهیم پرداخت.
Location kit: دسترسی به موقعیت مکانی دقیق کاربران را برای توسعهدهندگان فراهم میکند.
Map Kit: این سرویس اپلیکیشنی مستقل نیست، بلکه یک رابط برنامه نویسی (API) است که به توسعه دهندگان امکان تولید اپلیکیشنهای دیگر را میدهد.
Drive Kit: توسعهدهندگان با این سرویس میتوانند اپلیکیشنهایی توسعه دهند که خواندن، نوشتن و همگامسازی با Huawei Cloud را داشته باشد. (معادل Google Drive REST API)
Push Kit: توسعهدهندگان با استفاده از این قابلیت برای کاربران اپلیکیشن خود پیام می فرستند تا بازدید صفحه اپلیکیشن را بالا ببرند. (معادل Google Cloud Messaging)
Analytics: آمار مختلفی از کاربران را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد تا اپلیکیشن خود را مطابق سلیقه کاربران بهبود بخشند و ارتقا دهند.
In-App Purchases: این سرویس برای توسعه دهندگان از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که توسعهدهنده را قادر به درآمدزایی از اپلیکیشن می کند. درآمدزایی از اپلیکیشن انواع مختلفی دارد که فروش اشتراک و فروش دسترسیهای اپلیکیشن، دو مورد از معمول ترین آنهاست.
Ads Kit: یک کد شناسایی به هر دستگاهی که در HMS وارد شود، اختصاص می دهد تا امکان ارسال تبلیغات شخصی سازی شده بدون دسترسی به IMEI گوشی فراهم شود. (معادل گوگل AdMob)
سازگاری اپلیکیشنهای مختلف با HMS هوآوی
گوشی میان رده هواوی Y7p اولین گوشی مجهز به سرویسهای موبایل هواوی (HMS) است که وارد بازار ایران شد.
کاربران این گوشی، با مشکلاتی مواجه هستند از جمله اینکه برخی اپلیکیشنهای گوگل به هیچ وجه در این گوشی اجرا نمی شود و در صورت نیاز، باید از نسخه تحت وب آنها استفاده شود.
یا اینکه برخی اپلیکیشنهای ایرانی با وجودی که GPS گوشی به درستی کار می کند، باز هم امکان شناسایی موقعیت مکانی کاربر را ندارند.
نکته دیگر در خصوص سازگاری اپلیکیشنها با HMS این است که بسیاری از آنها مخصوصاً پیامرسانها و شبکههای اجتماعی، به دلیل اینکه از سرویس نوتیفیکیشن گوگل استفاده می کنند، امکان نمایش اعلان یا همان نوتیفیکیشن را روی گوشیهای دارای HMS ندارند. (به جز تلگرام و واتساپ)
البته به گفته هوآوی، تمامی اپلیکیشنهای ایرانی به تدریج در حال سازگار شدن با سرویسهای موبایل هواوی (HMS) هستند و در آینده ای نه چندان دور بخش زیادی از مشکلاتی که کاربران با آن روبرو هستند، مرتفع خواهد شد.
برای استفاده از گوشی مجهز به HMS، لازم است حساب کاربری هوآوی (Huawei ID) بسازید.
ساخت این حساب کاربری فرآیندی ساده دارد؛ تنها لازم است آدرس ایمیل خود را به همراه دیگر مشخصات خواسته شده وارد کنید. تمام.
با ساخت Huawei ID و وارد شدن به حساب کاربری خود، «اپ گالری» که در واقع جایگزین «پلی استور» شده، در دسترس قرار خواهد گرفت.
بررسیها نشان می دهد از اپلیکیشنهای ایرانی مثل نشان، بلد، آپارات، اپهای بانکی گرفته تا برنامههای خارجی مانند اسپاتیفای، تلگرام، واتساپ، اینستاگرام، فایرفاکس، گوگل کروم، گوگل مپس و… بدون هیچ مشکلی روی گوشی هواوی Y7p که فعلاً تنها گوشی دارای HMS در ایران است، نصب و اجرا می شود.
در زیر فهرستی از برخی برنامهها و اپلیکیشنهای ایرانی و خارجی سازگار با HMS آمده است:
- شبکههای اجتماعی:
- تلگرام، اینستاگرام، توییتر، گپ، لینکدین، اسکایپ، واتس اپ
- خدمات بانکی:
- آپ، ۷۲۴، دیجی پی، تومن، هف هشتاد
- فروشگاه و خدمات آنلاین:
- دیجی کالا، دیوار، شیپور، با ما، اسنپ مارکت، اسنپ فود
- سفر و مسیریابی:
- الوپیک، بلد، نشان، تپسی، اسنپ
- موزیک و ویدیو:
- آنتن، آپارات، فیلیمو، اسپاتیفای، تلوبیون
- ابزارها:
- فایرفاکس، ایپکس لانچر، گو لانچر، نووا لانچر، مای ایرانسل، همراه من، تهران من، آفیس، تقویم فارسی، اسنپسید، طاقچه، VSCO
- گوگل:
- تقویم گوگل، گوگل کروم، گوگل ترنسلیت، گوگل داکز، گوگل درایو، جیمیل، جیبورد، گوگل مپس، گوگل پادکست، گوگل شیتس، گوگل اسلایدز
حرف پایانی
شاید در آینده ای نه چندان دور گوگل نیز مانند اپل محدودیتهای بیشتری برای کاربران ایرانی وضع کند و استفاده رایگان از سرویسهای گوگل نیز مانند سرویسهای اپل سخت و یا حتی محال شود.
از این رو شاید و فقط شاید روزی برسد که سرویسهای موبایل هواوی (HMS) یکی از معدود راههای ما برای تجربه گوشیهای هوشمند باشد!
نکته مهم اما این است که باتوجه به میزان بالای فروش گوشیهای هواوی و آنر در سراسر جهان، میتوان سرویسهای موبایل هواوی (HMS) را زنگ خطری جدی برای گوگل دانست!
دیگر پست های آموزشی و اخبار دنیای فناوری را نیز از دست ندهید.
راستی! شما میتوانید در بخش دیدگاه ها موضوعات مورد علاقه خود را برای مقالات بعدی که به صورت اختصاصی توسط تیم وبسایت رسمی IDH تهیه میشوند با ما در میان بگذارید.
امیدواریم از این مقاله که درباره معرفی پلتفرم HMS برای گوشی های هوشمند هواوی بود استفاده و لذت برده باشید.
1 نظر در “پلتفرم HMS هواوی، راهکاری برای استفاده از اندرویدِ بدون گوگل”