آموزشی

حداکثر سرعت اینترنت TD-LTE در ایران

نگاهی به اینترنت TD-LTE و حداکثر سرعت آن در ایران

نگاهی به اینترنت TD-LTE و حداکثر سرعت آن در ایران

اکنون سه دهه از پیدایش اینترنت در ایران گذشته و هر روز بر تعداد مشترکین اینترنت در کشور افزوده می‌شود. افزایش تعداد کاربران اینترنت و حرفه‌ای شدن نوع مصرف آن‌ها، نشان‌دهنده اهمیت انتخاب یکی از روش‌های دسترسی به اینترنت است، روشی که به‌ویژه باید برای کاربران پرمصرف و حرفه‌ای اینترنت مناسب باشد.

 

نگاهی به اینترنت TD LTE و حداکثر سرعت آن در ایران IDH

حضور اینترنت در ایران و فرآیند پیشرفت آن

 

اینترنت Dial-up به عنوان نخستین نوع دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت، با مشکلاتی مانند گران بودن قیمت کارت‌های اینترنت، محدودیت سرعت بین ۵۶ تا ۷۰ کیلوبایت بر ثانیه و اشغال شدن خط تلفن، برای کاربران همراه بود.

 

حضور اینترنت در ایران و فرآیند پیشرفت آن IDH 2

 

با پیشرفت تکنولوژی، اینترنت Dial-up به ADSL ارتقا و سرعت تا ۱۲۸ کیلوبایت بر ثانیه افزایش یافت، همچنین دیگر خط تلفن اشعال نمی‌شد که از جمله مزیت‌های ADSL نسبت به Dial-up بود. در سال‌های اخیر اما گذار از ADSL به ADSL2 سرعت اینترنت کاربران را حداکثر تا ۱۶ مگابیت افزایش داده است. با این همه اما نیاز کاربران به آنلاین بودن لحظه‌ای و قابلیت جابجایی اینترنت، منجر به ظهور WIMAX به‌عنوان فناوری اینترنت بی‌سیم شد. با وجود ویژگی‌هایی که اینترنت WIMAX در اختیار کاربران قرار می‌داد اما این فناوری هم در آخر به دلیل برخی مشکلات، دیگر ارائه نشد چراکه مشکلاتش باعث شد تا مورد استقبال قرار نگیرد.

 

حضور اینترنت در ایران و فرآیند پیشرفت آن IDH

 

در مرحله‌ی بعدی نوبت به اپراتورهای موبایل بود که خودی نشان دهند. اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل اینترنت موبایل را در اختیار کاربران قرار دادند. ویژگی‌هایی چون سهولت استفاده از اینترنت و همچنین بسته‌های متنوع، منجر به افزایش تعداد کاربران دیتای موبایل در مدت زمانی کوتاه شد و کاربرانی که نیاز به آنلاین بودن لحظه‌ای داشتند، به سراغ این نوع اینترنت رفتند.

 

ویژگی‌های دیتای موبایل

سرعت اینترنت در نسل سوم و چهارم افزایش چشم‌گیری داشت و کاربران زیادی را به علت پایین بودن نسبی قیمت به خود جذب کرد. اما مشکل پایداری شبکه دیتای موبایل به ویژه در کلان شهرها وجود داشت. پایداری شبکه برای افرادی که آنلاین ویدیو تماشا می‌کنند یا گیمیر هستند، به عنوان کاربر حرفه‌ای اینترنت، مولفه مهمی در نظر گرفته می‌شود که در این نوع از اینترنت، به اندازه اینترنت ثابت، پایدار نیست.

البته در طرف دیگر اینترنت ADSL نیز Ping یا تاخیر زیادی دارد و حداکثر سرعت آن برای افرادی چون گیمرها، ایده‌آل محسوب نمی‌شود. پایداری شبکه در دیتای موبایل و کمبودهایی که در اینترنت ADSL دیده می‌شود، نیاز کاربران به اینترنت حرفه‌ای را بیش از پیش نشان داد. با ظهور TD-LTE یا همان اینترنت ثابت بی‌سیم در ایران، این فناوری جدید توانسته مشکلات دیتای تلفن همراه مثل پایداری پایین شبکه را برطرف کند و همچنین محدودیت سرعت و مشکلات این چنینی در اینترنت ADSL را نیز برطرف سازد.

اینترنت TD-LTE سرعت بسیار بالایی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و سرعت دیتای موبایل در اغلب موارد پایین‌تر و گاهی هم برابر آن است. همانطور که پیش از این نیز گفته شد، اینترنت تلفن همراه صرفا با رویکرد آنلاین بودن لحظه‌ای کاربران وارد بازار شده است و اپراتورهای تلفن همراه نیز در بسته‌های اینترنتی خود، حجم بسیار بالایی را در اختیار کاربران خود قرار نمی‌دهند.

فناوری LTE چیست؟

فناوری LTE به دو صورت FD-LTE و TD-LTE ارائه می‌شود. کاربران اینترنت تلفن همراه یا همان FD-LTE به علت جابجایی زیاد، اطلاعات کافی از گزارش عملکرد خود را در اختیار اپراتورها قرار نمی‌دهند. در گذشته به دلیل پایین بودن نسبی قیمت اینترنت دیتای موبایل در ایران، کاربران زیادی جذب آن شدند اما با افزایش قیمت و کمتر شدن زمان بسته‌های اینترنت موبایل، بر روی فرآیند جذب مشترک تاثیر زیادی داشته است.

اما فن‌آوری TD-LTE، برای کاربرانی که به دنبال اینترنت حرفه‌ای و پرسرعت هستند، یک انتخاب ایده‌آل محسوب می‌شود. اینترنت TD-LTE پایداری بسیار بالای شبکه را در اختیار کاربرانی چون گیمرها قرار می‌دهد و مشکل قطعی سرویس را برای آن دسته از کاربرانی که از تماشای آنلاین فیلم و سریال و تماس تصویری استفاده می‌کنند، برطرف می‌سازد، همچنین قادر است سرعت دانلود و آپلود بسیار بالایی را ارائه دهد. در این بین فناوری TD-LTE توانست سرعت تا ۸۰ مگابیت بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار دهد و دیگر مشکل محدودیت سرعت برای کاربران این فناوری مطرح نخواهد بود.

پایداری و در بیشتر مواقع سرعت ارائه شده در فناوری TD-LTE بیشتر از FD-LTE است و از سوی دیگر شرکت‌هایی که این فناوری را در ایران ارائه می‌دهند، بسته‌هایی با حجم بسیار بالا و طولانی مدت برای کاربران در نظر گرفته‌اند. طبق اعلام آمار جهانی استفاده از انواع اینترنت در خارج از ایران بدین شکل است که کاربران برای آنلاین بودن لحظه‌ای از اینترنت تلفن‌همراه و برای دانلودهای حجم بالا، ویدیو استریمینگ و تماس تصویری، از اینترنت TD-LTE استفاده می‌کنند.

همچنین هزینه‌های اینترنت تلفن همراه در خارج از ایران به مراتب بالاتر از قیمت‌های داخلی است و کاربران حرفه‌ای اینترنت ترجیح می‌دهند که برای بخش اصلی مصرف خود، از اینترنت TD-LTE استفاده نمایند.

حداکثر سرعت اینترنت TD-LTE در ایران

یکی از سوالاتی که درباره اینترنت TD-LTE وجود دارد این است که حداکثر سرعت واقعی آن چقدر است؟

برخی شرکت‌ها مانند مبین‌نت اعلام کردند که سرویس اینترنت TDLTE ارائه شده توسط آن‌ها قادر است سرعت ۴۰ مگابیت بر ثانیه را ارائه دهد و برخی شرکت‌های دیگر مانند ایرانسل سرعت خود را ۸۰ مگ اعلام کردند. آیا اینترنت TD-LTE واقعا به سرعت‌های ۴۰ و ۸۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد یا اینکه می‌توان به سرعت بالای ۸۰ مگ در اینترنت TDLTE رسید یا این اعداد فقط تبلیغات هستند

 

 

برای جواب این پرسش‌ها یک تست سرعت اینترنت TD-LTE با سیم‌کارت وینکس در زیر نشان داده شده:

 

 

 

سرعت تی دی ال تی ای در ایران IDH

 

همانطور که مشاهده می‌کنید در این تست به سرعت دانلود ۱۰۴ مگابیت با اینترنت TD-LTE وینکس که مبتنی بر زیرساخت و دکل‌های ایرانسل است و با مودم هواوی HWS33 دست پیدا کردیم. ناگفته نماند به سرعت نزدیک به ۱۲۰ مگابیت هم رسیدیم و برخی از کاربران به سرعت ۱۷۵ مگابیت بر ثانیه هم رسیده‌اند. درنتیجه می‌توان گفت که در ایران با داشتن یک مودم حرفه‌ای و دریافت سیگنال آنتن عالی، اینترنت TD-LTE می‌تواند به سرعت‌هایی بالاتر از ۸۰ مگابیت بر ثانیه هم برسد.

درنظر داشته باشید که تمام شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت TD-LTE، حداکثر سرعت را باز نگذاشته‌اند، مثلا مبین‌نت سرعت را روی ۴۰ مگ و شاید کمی بیشتر، محدود کرده ولی روی اینترنت TD-LTE ایرانسل و همراه اول، حداکثر سرعت باز است و  امکان رسیدن به سرعت‌های بسیار بالا وجود دارد.

دلیل پایین بودن سرعت اینترنت TD-LTE

برخی از کاربران اینترنت TD-LTE نمی‌توانند به سرعت‌های اعلام شده از طرف شرکت سرویس دهنده برسند و حتی سرعت بسیار کمتری را تجربه می‌کنند. از عوامل پایین بودن سرعت اینترنت TD-LTE می‌توان به ضعیف بودن سیگنال دریافتی، استفاده از مودم نه‌چندان قوی و شلوغ بودن دکل مخابراتی اشاره کرد.

به‌عنوان مثال با مودم ایرانسل GP2101 نمی‌توان سرعت اینترنت TD-LTE بسیار بالایی داشت چون اساسا یک مودم ۴G LTE Cat 4 است، اما با مودم‌های هواوی B622، هواوی HWS33، هواوی E5785-320a می‌توانید سرعت اینترنت TDLTE باورنکردنی را تجربه کنید.

جمع‌بندی

 

این روزها داشتن این باور که اینترنت TD-LTE سرعت پایینی دارد دیگر درست نیست و اتفاقا اینترنت TD-LTE قادر است سرعتی برابر و حتی بیشتر از اینترنت موبایل و فیبر نوری یا اینترنت VDSL ارائه دهد. با داشتن اینترنت TD-LTE، یک مودم خوب و سیگنال دریافتی عالی شما می‌توانید بالاترین سرعت اینترنت را تجربه کنید.

 

 

همچنین خواندن مطالب زیر توصیه می شود:

آیا مودم‌های td-lte فقط در مناطق پوشش‌دهی شده اپراتورهای موبایل فعالیت می‌کنند؟

راهنمای خرید مودم

پینگ چیست؟

 

 

 

 

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *