راهنمای خرید مودم TD-LTE
فناوری LTE-long Term Evolution به معنای ” تکامل بلند مدت” ، برای تلفنهای همراه و سایر دستگاهها از طریق استاندارد نسل چهارم (۴G)، ظرفیت و سرعت شبکه را نسبت به فناوری نسل سوم (۳G)، ارتقا داده است.
فناوری LTE نسبت به ۳G، بالاترین نرخ انتقال داده و تأخیر کم را ارائه میدهد. حتی این فناوری در توسعه فناوری ۵G نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
فناوری LTE را میتوانید به دو صورت FDD-LTE)
Frequency Division Duplex-Long Term Evolution و TDD-LTE(Time Division Duplexing – Long Term Evolution. ، به طور بیسیم، توسط انواع مودمها دریافت کنید.
حال بپردازیم به توضیح هر یک از این فناوری ها
Duplexing چیست ؟
Duplexing فرآیند دستیابی به ارتباطات دوطرفه در یک کانال ارتباطی است.
همانطور که در تصویر بالا میبینید این هم یکی از راه های انتقال داده است.
مورد (a) مربوط به ساده ترین حالت است که در آن یک ارتباط صرفا یک طرفه و برگشت ناپذیر مورد نظر است.
دو مورد بعدی به Duplexing اشاره دارند.
انواع Duplexing
این فرآیند دو نوع دارد: نیمه دوطرفه سازی و دوطرفه سازی کامل.
half-duplex
در نیمه دو طرفه سازی ( Half Duplex ) دو طرف ارتباط از طریق یک کانال ارتباطی مشترک با هم ارتباط برقرار میکنند.
برای مثال بیسیم های دو طرفه بر این اساس کار میکنند.
به این صورت که یکی از طرفین صحبت میکند و طرف دیگر گوش میکند و معمولا طرفی که صحبت میکند با گفتن عبارت “تمام” به طرف دیگر میفهماند که صحبتش تمام شده و طرف دیگر میتواند صحبت کند.
در شبکه های این چنینی کابلی واحد برای برقراری یک ارتباط ارسال و دریافت داده که طبیعتا دو طرفه صورت میگیرد مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
full-duplex
دو طرفه سازی کامل به یک ارتباط دو طرفه ی همزمان اشاره دارد.
یعنی دو ایستگاه ارتباطی میتوانند در یک زمان ارسال و دریافت داشته باشند.
تلفن های ثابت و همراه دقیقا اینگونه عمل میکنند.
برخی از شبکه ها اجازه ی عملیات انتقال و دریافت داده به این صورت را میدهند.
این گونه از Duplexing بیشتر مورد توجه و استفاده است اما پیچیده تر و گرون تر از نیمه دو طرفه سازی است.
دو نوع اساسی از دوطرفه سازی کامل عبارتند از:
(frequency division duplexFDD : تقیسم دوگانه بر اساس فرکانس
(time division duplex (TDD : تقسیم دوگانه بر اساس زمان
FDD به دو کانال ارتباطی مجزا نیاز دارد.
به عبارت دیگر در FDD دو بخش متقارن طیف برای کانالهای uplink و downlink مورد احتیاج است.
در شبکه دو کابل داریم که اترنت دو طرفه سازی کامل از دو جفت پیچیده در داخل کابل CAT5 برای عملیات همزمان ارسال و دریافت استفاده میکند.
سیستم های وایرلس به دو باند یا کانال فرکانس جدا نیاز دارند.
به میزان کافی نوار محافظ جهت جلوگیری از تداخل گیرنده و فرستنده برای جدا کردن دو باند استفاده میشود.
در یک تلفن همراه که نقل و انتقال داده به صورت همزمان صورت میگیرد برای جدایی بهتر طیف ها از هم گیرنده باید تا حد ممکن سیگنال فرستنده را فیلتر کند.
به طور کلی FDD همانند سیستم GSM استفاده ی گسترده ای در سیستم تلفن های سلولی دارد.
Time Division Duplex
TDD از یک باند فرکانس برای انتقال و دریافت استفاده میکند.
سپس با استفاده از شکاف های متناوب زمان برای عملیات انتقال و دریافت آن باند را به اشتراک میگذارد.
اطلاعات منتقل شده ( چه صدا یا تصویر و یا داده های کامپیوتری ) همه فرم سریالی دودویی دارند.
هر شکاف زمانی میتواند یک بایت طول داشته باشد و یا قالبی چند بایتی باشد.
درست است صحبت از شکاف های متناوب زمانی به میان آمده اما در حقیقت به خاطر سرعت بالا هیچ یک از طرفین ارتباط این انتقال متناوب داده را حس نمیکنند.
نمونه های کاربردی از FDD و TDD
بیشتر سیستم های تلفن همراه و همینطور سیستم های جدیدتر LTE و ۴G از FDD استفاده می کنند.
سیستم های تلویزیون کابلی به طور کامل FDD هستند.
بیشتر انتقال داده های بیسیم TDD هستند.
برای مثال WiMAX و Wi-Fi از TDD استفاده میکنند.
بیشتر تلفن های بی سیم دیجیتال نیز از TDD بهره میبرند.
به دلیل کمبود طیف و هزینه ی ناشی از آن TDD در برخی از سیستم های سلولی نظیر TD-SCDMA چینی و TD-LTE مورد استفاده قرار میگیرد.
مقایسه ی TD LTE و FD LTE
۱- TD LTE به طیف زوج نیاز ندارد زیرا ارسال و دریافت در یک کانال واحد اتفاق می افتد، در حالی که در FD LTE، طیف دوگانه با فرکانس های مختلف با نوار محافظ مورد نیاز است.
۲- TD LTE ارزان تر از FD LTE است، زیرا در TD LTE نیازی به دیفلکسر برای جدا کردن انتقال و دریافت نیست.
۳- در TD LTE، امکان تغییر نسبت ظرفیت uplink و downlink به صورت پویا با توجه به نیاز هست، در حالی که ظرفیت FD LTE توسط تخصیص فرکانس توسط مقامات نظارتی تعیین می شود.
بنابراین تغییر دینامیکی دشوار است.
۴- در TD LTE، زمان حفاظت و نگهداری بیشتری لازم است تا جداسازی uplink و downlink برقرار شود که ظرفیت آن را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در حالی که در FD LTE همان مفهوم ع معنایی ندارد.به عنوان نوار محافظ برای جداسازی uplink و downlink نامیده می شود که ظرفیت آن را تحت تاثیر قرار نخواهد داد.
۵-تداخل شکاف زمانی در TD LTE وجود دارد اما در FD LTE این موضوع معنایی ندارد.
همانگونه که خواندیم در FDD با تقسیمات فرکانسی مواجهیم که یک طیف به دانلود و طیف دیگر به آپلود اختصاص داده میشود اما در TDD تقسیم زمانی با استفاده از برش های متناوب زمانی در یک طیف فرکانسی مشخص را شاهدیم.
به نظر میرسد در مجموع TDD انتخاب بهتریست.
به خاطر فناوری های پیشین و طیف باند های قبلی همچنان از FDD به خصوص در کسب و کارهای سلولی بیشتر استفاده میگردد.
اما با افزایش طیف و هزینه ها TDD به طور گسترده تری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
حال که با این توضیحات و مقایسه ها اشنا شدیم بپردازیم به معرفی و خرید مودم های TD-LTE همراه با سیم کارت تیدی با ۲۰۰ گیگ اینترنت.
برای خرید مودم تی دی ال تی ای، دو گزینه مودم رومیزی B622 و مودم همراه E5785 هوآوی را به شما پیشنهاد میدهیم.
معرفی مودم td-lte رومیزی B622
در میان انواع مودمهایی که برند هوآوی طراحی و تولید کرده است، مودمهای رومیزی توانستهاند طرفداران بیشتری را به سمت خود جلب کنند، چرا که نسبت به سایر مودمها از درگاه LAN و WAN بیشتری برخوردار هستند و با وجود آنتن خارجی یک اتصال قوی و پر سرعت را فراهم میکنند. در میان مدلهای مودمهای رومیزی هوآوی، مدل B622 توجه کاربران را بیشتر به خود جلب کرده است. اگر قصد استفاده از فناوری LTE را دارید، مودم td-lte رومیزی B622، نیاز شما را در سطح بالایی پاسخ خواهد داد.
- مشخصات ظاهری مودم td-lte رومیزی B622
در قسمت پشت مودم پر سرعت تی دی B622 دو کانکتور آنتن خارجی SMA تعبیه شده است که در دسترسی به اینترنت نقش مهمی دارند. مانند سایر مودمها، ، ۴ درگاه شبکه LAN، یک سوکت آداپتور برق و دکمه ریست در پشت دستگاه وجود دارد.
در قسمت نوار بالایی مودم، دکمه پاور، WPS وجود دارد. در قسمت نوار پایینی، شیار سیم کارت قرار دارد تا به راحتی با نصب سیم کارت معمولی یا سیم کارت TD-LTE، از مودم استفاده کنید. در صفحه جلویی مودم، تنها چراغها قرار دارند.
قابلیت نصب سیم کارت این امکان را به شما میدهد تا در هر مکانی امکان اتصال برای شما فراهم شود. ابعاد استاندارد ۷۸×۱۵۵×۲۴۰ میلیمتر و وزن کم ۴۱۰ گرم نیز این اجازه را به شما میدهد تا این دستگاه را در هر کجایی بتوانید قرار دهید.
- ویژگیهای مودم td-lte رومیزی B622
گرچه مودمهای TD-LTE از فناوری ۴G پشتیانی میکنند اما در مناطقی که فناوریهای ۲G و ۳G ارائه میشود نیز امکان استفاده از مودم هوآوی رومیزی B622 وجود دارد.
مهمترین مشخصه خرید مودم تی دی ال تی ای رومیزی B622، پشتیبانی از نسل چهارم اینترنت است که سرعت بسیار بالایی را فراهم میکند. حداکثر سرعت دانلود ۱. ۲ گیگابایت و سرعت آپلود ۷۵ مگابیت بر ثانیه است. به طور کلی با تجمیع فرکانسها، سرعت ۴۰۰ مگابیت بر ثانیه را تجربه خواهید کرد.
یکی از مهمترین دلایلی که افراد مودمها را برای اتصال اینترنت انتخاب میکنند، اتصال چندین دستگاه به مودم است. مودم رومیزی B622 با توجه به فضای اینترنتی که ایجاد میکند، در حدود ۶۴ کاربر به راحتی میتوانند از فضای اینترنت وای فای آن استفاده کنند. همچنین به دلیل وجود ۴ پورت لن، میتوانید ۴ دستگاه را نیز از طریق کابل لن به مودم متصل کنید.
از دیگر مشخصات فنی مودم هوآوی رومیزی B622 پشتیانی از دو باند فرکانس ۵ و ۲. ۴ گیگاهرتز است. اگر از فرکانس ۲. ۴ گیگاهرتز استفاده کنید، سرعت ۳۰۰ مگابیت و اگر از باند ۵ گیگاهرتز استفاده کنید سرعت ۱۲۰۰ مگابیت را دریافت خواهید کرد. اهمیت کلید Optimize در اینجا خود را نشان میدهد، از طریق این سوئیچ خودکار و هوشمند، بهترین فرکانسهای رادیویی و باند انتخاب میشود.
تنها نقاط ضعف خرید مودم td-lte B622 نداشتن درگاه USB است.
معرفی مودم تی دی ال تی همراه E5785
برند هوآوی درکنار مودمهای رومیزی، مودمهای همراه را نیز در انواع مدلها طراحی و روانه بازار کرده است. از مهمترین مزیت استفاده از مودمهای همراه نسبت به مودمهای رومیزی میتوان به قابل حمل بودن آنها اشاره کرد. بدین معنا که میتوانید آن را همیشه همراه خود حتی خارج از خانه داشته باشید. برای دستیابی به فناوری LTE، مودم همراه E5785 هوآوی امکانات خوبی را در اختیار شما قرار میدهد.
ویژگیهای مودم تی دی ال تی همراه E5785
با خرید مودم تی دی ال تی ای همراه E5785، تنها از طریق نصب یک سیم کارت ۴G از اینترنت پر سرعت بهرهمند میشوید. با توجه به برخورداری از شبکه ۴G و استاندارد CAT7، حداکثر سرعت ارسال ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه و دریافت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه ارائه میشود. نه تنها فقط شما بلکه ۳۲ کاربر دیگر نیز میتوانند به مودم متصل و از سرعت بالای اینترنت استفاده کنند.
این نوع مودمها باید از باتری باکیفیتی برخوردار باشند، در مودم همراه E5785 نیز یک باتری شارژی ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعت قرار دارد. اگر به طور مداوم از طریق مودم از اینترنت استفاده کنید، حدود ۸ ساعت امکان اتصال وجود دارد. اما اگر در زمانی که نیازی به اینترنت ندارید، مودم را خاموش کنید، میتوانید تا ۵۰۰ ساعت از دستگاه استفاده کنید. با خرید مودم td-lte E5785، برای شارژ باتری میتوانید از کابل micro USB استفاده و در مدت زمان کوتاهی باتری را شارژ کنید.
سخن پایانی
با توجه به اهمیت استفاده از اینترنت در زندگی روزمره، شرکتهای زیادی اقدام به طراحی انواع مودمها جهت دسترسی به اینترنت کردهاند. شرکت هوآوی یکی از شرکتهای معتبر در زمینه طراحی و تولید انواع مودمها است که مودمهای خود را در انواع رومیزی و همراه تولید و به فروش میرساند. اگر قصد استفاده از فناوری LTE و خرید مودم تی دی ال تی ای را دارید، دو مودم پرسرعت تی دی رومیزی B622 و همراه E5785 برند هوآوی بهترین امکانات را در اختیار شما قرار میدهند. با بررسی ویژگیهای این دو مودم میتوانید از اتصال پر سرعت برخوردار شوید.
منابع:
https://www.techopedia.com/definition/6943/duplex
https://www.educba.com/lte-fdd-vs-tdd/
همچنین خواندن مطالب زیر توصیه می شود:
آموزش استفاده از نرم افزار DNS Benchmark به منظور افزایش سرعت اینترنت
روش برطرفسازی اختلال در DNS در اپراتور های اینترنت همراه ( برای ویندوز، ios و اندروید )
آیا اینترنت فیبر نوری با TD-LTE تفاوت دارد؟
مودمهای فیبر نوری چیستند و تفاوت آنها با مودمهای معمولی چیست؟